Wykorzystujemy pliki cookies. Więcej informacji o cookies i przetwarzaniu danych znajdziesz tutaj:
Polityka prywatności i cookies   
ZGODA
pro-wloski.pl

Język włoski bez granic

Strona główna  >>  Słownictwo tematyczne  >>  Żywienie  >>  Carne - Mięso

Carne - Mięso


anatra (f) - kaczka
carne di agnello (m) - jagnięcina
carne di cavallo (f) - konina
carne di manzo (f) - wołowina
carne di montone (f) - baranina
carne di porco (m) - wieprzowina
carne di vitello (m) - cielęcina
cervo (m) - jeleń
cinghiale (m) - dzik
coniglio (m) - królik
coppa (f) - karkówka
coscia (f) - udziec
costata (f) - antrykot
costola (f) - żeberka
fagiano (m) - bażant
faraona (f) - perliczka
fegato (m) - wątróbka
filetto (m) - polędwica
frattaglie (fpl) - podroby
gallina (f) - kura
goletta (f) - podgardle
lepre (f) - zając
lombata (f) - comber
lombo (m) - biodrówka
lonza (f) - polędwica, szynka
oca (f) - gęś
ossobuco (m) - gicz
pancetta (f) - boczek
pollame (m) - drób
pollo (m) - kurczak
spalla (f) - łopatka
starna (f) - kuropatwa
tacchino (m) - indyk
testa (f) - głowizna
trippa (f) - flaki
Polecane
Copyright 2009 Język włoski bez granic! | www.pro-wloski.pl