Wykorzystujemy pliki cookies. Więcej informacji o cookies i przetwarzaniu danych znajdziesz tutaj:
Polityka prywatności i cookies   
ZGODA
pro-wloski.pl

Język włoski bez granic

Strona główna  >>  Słownictwo tematyczne  >>  Żywienie  >>  Latticini - Nabiał

Latticini - Nabiał


caciocavallo (m) - twardy ser
caciotta (f) - miękki serek
caprino (m) - kozi ser
formaggino (m) - ser topiony
formaggio (m) - ser żółty
formaggio di capra (m) - ser z mleka koziego
formaggio erborinato (m) - ser pleśniowy
gorgonzola (f) - pikanty ser pleśniowy
gruviera (f) - ser szwajcarski
latte (m) - mleko
latte acido (m) - kwaśne mleko
latte condensato (m) - mleko skondensowane
latte crudo (m) - mleko prosto od krowy
latte di capra (m) - kozie mleko
latte intero (m) - tłuste mleko
latte magro (m) - chude mleko
latte scremato (m) - odtłuszczone mleko
latticello (m) - maślanka
mozzarella (f) - ser mozzarella
panna (f) - śmietana
panna montata (f) - bita śmietana
parmigiano (m) - parmezan
pecorino (m) - owczy ser
ricotta (f) - ser twarogowy
stracchino (m) - miękki ser, szybko dojrzewający
taleggio (m) - biały ser, tłusty
uovo (m) - jajko
yogurt (m) - jogurt
Polecane
Copyright 2009 Język włoski bez granic! | www.pro-wloski.pl