Wykorzystujemy pliki cookies. Więcej informacji o cookies i przetwarzaniu danych znajdziesz tutaj:
Polityka prywatności i cookies   
ZGODA
pro-wloski.pl

Język włoski bez granic

Strona główna  >>  Słownictwo tematyczne  >>  Żywienie  >>  Spezie, Ebre - Przyprawy, Zioła

Spezie, Ebre - Przyprawy, Zioła


aceto (m) - ocet
aglio (m) - czosnek
alloro (m) - liść laurowy
aneto (m) - koperek
anice (m) - anyżek
basilico (m) - bazylia
cannella (f) - cynamon
coriandolo (m) - kolender
cumino (m) - kminek
curcuma (f) - kurkuma
erba cipollina (f) - szczypiorek
estragone (m) - estragon
finocchio (m) - koper
foglie di prezzemolo (fpl) - natka pietruszki
garofano (m) - goździk
ginepro (m) - jałowiec
lavanda (f) - lawenda
levistico (m) - lubczyk
maggiorana (f) - majeranek
maionese (f) - majonez
menta (f) - mięta
noce moscata (f) - gałka muszkatołowa
origano (m) - oregano
paprica (f) - papryka
pepe (m) - pieprz
pepe nero (m) - pieprz czarny
peperoncico (m) - papryczka chilli
prezzemolo (m) - pietruszka
rosmarino (m) - rozmaryn
sale (m) - sól
salvia (f) - szałwia
santoreggia (f) - cząber
senape (m) - musztarda
timo (m) - tymianek
vaniglia (f) - wanilia
zafferano (m) - szafran
zenzero (m) - imbir
Polecane
Copyright 2009 Język włoski bez granic! | www.pro-wloski.pl